Love to Float

  Luxe Houseboat in de kleurrijke haven in het Friese Stavoren 

Activiteiten


In Stavoren en omgeving is erg veel te doen. Stavoren beschikt over een eigen strandje om te zwemmen,  maar ook watersporters waaronder surfers kunnen goed terecht op het strand naast het strandpaviljoen de Potvis. 


Zelf met een bootje het water op, dat kan met een elecktrisch fluisterbootje van Greenjoy. De Greenjoy bootjes zijn te huur,  zo goed als, naast de Houseboat. Als je de 'Love to Float ' boekt krijg je een kortingscode voor het boeken van een Greenjoy sloepje in Stavoren. Zie voor meer informatie over de bootjes en routes: www.greenjoy.nl/Stavoren Naast de vele mogelijkheden op gebied van watersport zijn er ook volop opties om te fietsen en te wandelen. Je kunt in Stavoren ook fietsen huren. De tennisbaan (op de hoek van de toegangsweg naar de Houseboat) is op uurbasis te huur. De sleutel kan worden gehaald bij het VVV kantoor (in het centrum van Stavoren nabij het 'Vrouwtje van Stavoren'). 


Voor liefhebbers van cultuur zijn er diverse interessante stadjes en musea in de omgeving. Een bezoek aan het Jopie Huisman museum in Workum is een aanrader. Maar een bezoek aan het Woudagemaal in Lemmer zeker ook. Dit gemaal staat op de Werelderfgoedlijst. 


Zie voor de omgeving en de mogelijkheden onderstaande impressie: 


Stavoren en omgeving is zeer geschikt om te ontspannen: 


Stavoren is een elfstedenstadje. Het vormt ook een goede uitvalsbasis voor het bezoek aan andere elfstedenstadjes in de Zuid-Westhoek van Friesland. 


In Stavoren vind je (in het centrum nabij het beeld van het 'vrouwtje van Stavoren' ) een informatiecentrum waar je goed kunt worden geïnformeerd over de veelheid aan activiteiten.


In de Houseboat tref je ook een map met informatie over restaurants in Stavoren en de omgeving en andere leuke en nuttige wetenswaardigheden.