Love to Float

  Luxe Houseboat in de kleurrijke haven in het Friese Stavoren 
Lieve gast,


Wij hopen je in Stavoren te mogen ontvangen. Echter voordat je boekt is het belangrijk onderstaande te lezen zodat je kunt bepalen of je akkoord kunt gaan met de voorwaarden. 


De Houseboat is omgeven door water en zodoende niet kindvriendelijk voor kinderen zonder zwemdiploma. Je kunt natuurlijk eigen afwegingen maken omdat je zelf het beste weet welke verantwoordelijkheid voor jou hanteerbaar is. Er zijn geen zwemvestjes aanwezig. 


De Houseboat wordt niet verhuurd aan jongeren (samenstelling van de groep volledig bestaande uit jongeren van 25 jaar of jonger) vanwege potentiële geluidsoverlast. In verband met de andere boten in de haven en de omliggende huizen is het beleid dat het vanaf 22.00 uur in de avond rustig moet zijn buiten. 


In de 'Love to Float' mag niet worden gerookt.


Het waterpeil in de haven kan per dag variëren, dit heeft te maken met de stand en sterkte van de wind. Het peil kan tot meer dan een meter verschillen. Houd er bij het zwemmen en het water ingaan rekening mee dat het water de ene dag dus dieper of ondieper kan zijn dan de vorige dag. Verder is het belangrijk te weten dat u goed ter been moet zijn om de houseboat ook bij zeer laag water te kunnen bereiken. De loopplank krijgt dan een stijle ligging. Dat is vooral het geval bij stormachtig weer. 


Er wordt geen borg ingehouden. Liever gaan we er vanuit dat jullie de houseboat bewonen zoals je dat thuis ook zou doen. Mocht er onverhoopt schade ontstaan dan is het belangrijk dat jullie dat aan ons melden. We kunnen dan bespreken hoe het af te wikkelen maar belangrijker nog: we kunnen er dan voor zorgen dat de volgende gasten er geen hinder van ondervinden. 


Je betaalt 30% bij boeking. Uiterlijk 6 weken van te voren betaal je de overige 70%. Je kunt natuurlijk zelf een annuleringsverzekering afsluiten voor goede dekking bij noodzaak tot annulering. Bij onvoorziene (persoonlijke) omstandigheden proberen wij altijd met jullie mee te denken. Het in overleg kosteloos verplaatsen van de boeking naar een moment met vergelijkbaar tarief behoort zeker tot de mogelijkheden. In redelijkheid zullen we proberen een goede oplossing te vinden die voor jullie en voor ons passend is. Voor de verzekering van waardevolle spullen is een reisverzekering te overwegen. Eigendommen van gasten zijn in de 'Love to Float' niet verzekerd. 


Het is belangrijk te weten dat het verblijf op de 'Love to Float' is zoals op een boot verwacht mag worden. Als je sterk last hebt van zeeziekte is het verblijf af te raden, omdat de boot (meestal rustig) meedeint met de golven. 

Tevens belangrijk om vooraf te weten dat het gebruik van de sup voor eigen risico is. Er zijn geen zwemvesten aanwezig. 


Verder is het relevant om te weten dat de binnenhaven van Stavoren een eigen huishoudelijk regelement kent. Dit om er voor te zorgen dat gebruikers van de haven onderling geen (geluids) hinder van elkaar ondervinden. Het komt er op neer de havengebruikers de doorgang niet mogen belemmeren in het water of op de straat en geen gevaarlijke situaties mogen veroorzaken.


'Love to Float gebruikt je gegevens alleen direct gerelateerd aan jullie verblijf in de houseboat. Zowel de eigenaren als de beheerder kunnen de gegevens inzien. Na jullie verblijf zal eenmalig worden gevraagd hoe jullie het verblijf hebben ervaren en of wij je contactgegevens mogen blijven gebruiken om jullie op de hoogte te houden van ontwikkelingen rond de houseboat.


Mocht je vragen hebben over de voorwaarden of graag iets met ons willen overleggen neem dan vooral contact met ons op. Wij denken graag in mogelijkheden en hopen je als onze gast te mogen ontvangen. 


Hartelijke groet, Diedert en Anita